Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Печено Пиле с Хрупкава Коричка

Печено Пиле с Хрупкава Коричка

Печено Пиле с Хрупкава Коричка
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Всеки, абсолютно всеки може да приготви Печено пиле с хрупкава коричка по тази рецепта"

Необходими Продукти

  • пиле - 1.400 кг
  • соев сос
  • бира - 1 ч.ч.
  • лимони - 1 бр.
  • червен пипер
  • сол
  • мащерка
  • масло - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилето.

В купа смесете соев сос, червен пипер, мащерка и сол.

Намажете обилно пилето от всички страни.

Сложете го в подходящ съд за печене.

Налейте бирата и сложете кубчета масло в тавата и върху пилето.

Гарнирайте и с парченца лимон.

Сложете пилето в загрята фурна.

Изпечете до златиста, хрупкава коричка, като по време на печенето с помощта на лъжица поливайте пилето със соса.

Готовото печено пиле поднесете с подходяща гарнитура.

Печеното Пиле с Хрупкава Коричка е много вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: