Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Питка за Спасовден

Питка за Спасовден

Питка за Спасовден
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 300 мл
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • суха мая - 7 г на Йоткер
  • олио - 3 с.л
  • брашно - 1 кг
  • масло - 50 г за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти замесете средно твърдо тесто, което оставете да втаса. Разделете на 2 еднакви части, едната част разточете на голяма кора намажете с масло и навийте на руло.

Нарежете на триъгълници и оставете настрана.

Другата част разделете на 2 части и всяка разточете на малка кора, намажете ги с масло и навийте на 2 рулца.

Разрежете ги по средата и усучете всяка част.

Триъгълниците подредете по края на тавата а усуканите части по средата.

От краищата на рулцата сложете отгоре, оставете питката да втаса, след което намажете с жълтък и печете в загрята фурна на 160 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: