Начин на приготвяне
Разделят се жълтъци от белтъци. Жълтъците се разбиват с 2/3 от захарта. Разбива се маслото на пяна и се добавят постепенно жълтъците.
Прибавя се пастепенно брашното пресято с какаото и бакпулвера. Разбиват се белтъците с щипка сол и останалата 1/3 захар. Прибавят се на части към тестото и се смесват с шпатола отдолу- нагоре (внимателно, да не спадне).
Приготвя се тортена форма, намаслена и набрашнена изсипва се тестото и се пече на 200 градуса за45 минути (проба с клечка).
Оставя се да престои и чак на другия ден се разрязва на 2 или 3 платки. Всяка платка се маже с мармалад и се редят една въху друга. Слага се в хладилник.
За огледалната глазура първо натопяваме желатина във вода. Медът, водата и захарта се слагат да заврят. Докато те врят 2 минути нарязваме шоколада.
Добавяме кондензираното мляко, набъбналия желатин и шоколада, ври до пълно разтопяване, бъркаме с телена бъркалка.
Прецеждаме и охлаждаме до 29 градуса, заливаме тортата отвътре навън, като първо слагаме голяма тава, а в нея купа върху картонена подложка и тортата върху нея, а после заливаме.
След като се е изцедила, обираме капките внимателно и се пренася върху тортена чиния или поднос.