Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Забулени яйца по шопски

Забулени яйца по шопски

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432391401654
Забулени яйца по шопски1 / 2
18/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • масло - 50 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • индийско орехче - 3 щипки
  • олио - 3 с.л.
  • спанак - 200 - 300 г
  • кисело мляко - 3 - 4 с.л.
  • сол
  • масло - 1 голяма с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сирене - 1 ч.ч. натрошено
  • чушки - 1 червена
  • яйца - 8 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват, обелват и пюрират. Овкусяват се с краве масло, жълтъци, сол, индийско орехче. След като сместа изстине се слага в пош.

За около 2-3 минути в загрятото олио се задушава спанакът, посолява се и се добавя киселото мляко.

Бърка се и се отстранява. В разтопената лъжица краве масло се запържва брашното, разрежда се с млякото. Разбърква се и се добавя настърганото сирене. Вари се до получаване на гъст сос.

В намазнена с масло и посипана с брашно тава се оформят с помощта на поша картофени кладенци. В средата на всеки се поставя от спанака и се оформя гнездо.

Във всяко гнездо се чупи по 1 яйце. Отгоре се украсява с ивички червена пиперка, а най-отгоре се полива от соса. Пече се до зачервяване и докато се забулят яйцата около 20-30 минути

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: