Начин на приготвяне
Жълтъците се разбиват със захарта, докато удвоят обема и около 5 минути. При непрекъснато бъркане се добавя разтопеният шоколад с около 50 мл прясно мляко.
Овкусява се двжинджифила, кипва се и се вари няколко минути. Оставя се да се охлади.
Разтопява се на водна баня желатина. Разбива се сметаната и към нея на части се прибавя изстиналата шоколадова смес, като се бърка с дървена лопатка и в една посока. Добавя се и желатинът.
Сместа се разпределя в купички, които предварително сме намазали обилно с масло и поръсили със захар. Покрива се с фолио и се оставя да стегне за поне 8 часа в хладилник.
Дресинг: Кокосовите стърготини се запичат на сух тиган, добавя се ром и сокът от портокал.
Оттегля се и се охлажда. Подслажда се след това с меда. С тази марината се поливат плодовете нарязани и отлежават в хладилника.
Портокалите трябва да са на полумесеци, бананите на тънки колелца, ананаса на тънки парченца.
В края на чинията се редят плодовете, а в средата се обръща от муса. Купичката с муса се потапя за 20-30 секунди в гореща вода, а по края с остър нож се отлепя и се обръща в чинията. Декорира се с малинов топинг.