Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Плодова салата»Цитрусова салата с джинджифилов мус

Цитрусова салата с джинджифилов мус

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432431875
Цитрусова салата с джинджифилов мус1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • Мус
  • жълтъци - 2 бр.
  • захар - 3 с.л.
  • шоколад - 50 г
  • прясно мляко - 100 г
  • джинджифил - 1/2 ч.л.
  • желатин - 1 пак.
  • суха сметана - 1 пак.
  • прясно мляко - 125 мл
  • малинов топинг - за декорация
  • Дресинг
  • кокосови стърготини - 1 с.л.
  • ром - 3 - 4 с.л.
  • портокалов сок - 80 мл
  • мед - 1 с.л.
  • портокали - 2 бр.
  • банани - 2 бр.
  • ананас - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се разбиват със захарта, докато удвоят обема и около 5 минути. При непрекъснато бъркане се добавя разтопеният шоколад с около 50 мл прясно мляко.

Овкусява се двжинджифила, кипва се и се вари няколко минути. Оставя се да се охлади.

Разтопява се на водна баня желатина. Разбива се сметаната и към нея на части се прибавя изстиналата шоколадова смес, като се бърка с дървена лопатка и в една посока. Добавя се и желатинът.

Сместа се разпределя в купички, които предварително сме намазали обилно с масло и поръсили със захар. Покрива се с фолио и се оставя да стегне за поне 8 часа в хладилник.

Дресинг: Кокосовите стърготини се запичат на сух тиган, добавя се ром и сокът от портокал.

Оттегля се и се охлажда. Подслажда се след това с меда. С тази марината се поливат плодовете нарязани и отлежават в хладилника.

Портокалите трябва да са на полумесеци, бананите на тънки колелца, ананаса на тънки парченца.

В края на чинията се редят плодовете, а в средата се обръща от муса. Купичката с муса се потапя за 20-30 секунди в гореща вода, а по края с остър нож се отлепя и се обръща в чинията. Декорира се с малинов топинг.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: