Начин на приготвяне
Брашното сипваме в купа и оформяме кладенче.
В киселото мляко се разбърква сода за хляб да шупне и сипваме в кладенчето. Добавя се олио и сол, разбърква се добре с вилица на топка тесто.
Поръсва се плот с бяло брашно и се меси на гладко тесто.
Тестото е по-ронливо от пшеничното, не очаквайте да е толкова еластично и леко лепне. Ако има нужда се добавя още малко кисело мляко.
Разделя се на 6-7 топчета оформени с длани и нареждаме в тава намазана с олио. Отгоре се намазват с четка, потопена в олио и поръсваме семена.
Печем хлебчетата в загрята фурна 180-200 градуса до златисто - около 35-40 минути. Сервираме още топли - чудесни са.