Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Курбан чорба»Класическа телешка курбан чорба

Класическа телешка курбан чорба

Класическа телешка курбан чорба2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • телешко месо - 400 г
  • черен дроб - 200 г телешки
  • ориз - 3 с л.
  • домати - 2 бр.
  • масло - 2 с.л.
  • пресен лук - 1 връзка
  • сол - на вкус
  • яйца - 2 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • джоджен
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се сварява на големи парчета, изважда се да се охлади. Нарязва се на дребни парчета и се доварява. Дробът се прибавя 30 минути преди месото напълно да е готово, както и оризът.

Докато се вари месото и всичко останало, се прави запръжка от лука, брашно и домати, нарязани на ситно, и сол, добавяме от бульона и бъркаме, за да разредим запръжката и връщаме в бульона. Оставя се да поври 5 минути и добавяме на тънка струя яйцата, разбити преди това.

След като се пресекат яйцата, чорбата се отстанява от огъня и се поръсва с наситнените магданоз и джоджен и черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: