Марокански заек

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Готвач
134
132
60
63
1
20/05/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 027
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът, нарязан на порции, се запържва в сгорещения зехтин и се вади в плато. В същата мазнина се запържват последователно лукът на полумесеци, чушката на кръгчета, лимонената кора на ситно.

Подправя се със сол, джинджифил, куркума, кимион и червен пипер.

Налива се малко вода, натрошава се кубче бульон. Добавят се нарязаните маслини и кайсии. Кайсиите могат да се заменят със стафиди.

Връща се месото. Подправя се с канела, налива се една чаша вода, намаля се огъня.

Захлюпва се и къкри около 90 минути, а ако е в гювеч - около 2 часа. Гарнира се със сварен кускус.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар