Начин на приготвяне
Обелената и нарязана тиква се слага във вряща подсолена с 2 щипки сол вода да се вари /може и на пара/.
Сварената тиква се пюрира, като постепенно се прибавя прясното мляко. Постепенно се прибавят и разбитите с 1/4 ч.ч. захар, яйца, канела, индийско орехче, бахар и джинджифил и накрая плодова ракия.
Разбърква се добре и се разпределя в купички, в които преди това е разпределена карамелизираната захар. Пече се при 150 градуса на водна баня. Да не се допуска завирането на водата, защото кремът става шуплест.
Пралин - Тавичка покрита с алуминиево фолио се държи на топло. В купа се карамелизират водата и захарта. Когато се получи карамел се изсипват обелените семки и се бърка много добре.
Изсипва се на тънък пласт върху фолиото. Когато изстине се начупва и с него се поръсва крема, който е изваден от купичката в чиния.