Пилешко в сладко-кисел сос

КатяКатя
Новак
5115
Пилешко в сладко-кисел сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Тайната на вкусното пилешко със сладко-кисел сос е в баланса, а тук той е постигнат"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 400 г филе
  • ориз - 200 г
  • печурки - 250 г консервирани
  • сладко - кисел сос - с ананас
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чили - по желание
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подсолена вода с малко зехтин се добавя оризът и се сварява.

Когато е почти готов, се добавят гъбите и се оставят 2-3 минути да поврат заедно.

В друг съд в предварително загрят зехтин запържваме нарязаното пилешкото филе.

Овкусяваме със сол, черен пипер, червен пипер и по желание чили.

Когато пърженото пилешко добие златист цвят, добавяме сладко-киселия сос и готвим 2-3 минути на слаб огън.

Пилешкото в сладко-кисел сос е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Za sajalenie I az ne razbrah
24.02.2024 09:44
Анонимен
Анонимен
И как се приготвя сладко-киселия сос? Благодаря че споделихте как да сварим ориз и пържим пиле!
24.12.2021 21:35
1