Начин на приготвяне
Пилето нарязваме на едри кубчета и овкусяваме със сол и черен пипер.
По желание може да се маринова, но според мен става достатъчно крехко и няма нужда.
Овалваме местото в брашно, така че излишното да падне, за да не загори после в мазнината. Нарязваме на едро тиквичката и чушката.
Запържваме пилето в предварително загретия уок с малко мазнина. След като стане златисто, го изваждаме.
Запържваме леко скълцания чесън, а след това добавяме и чушките и тиквичките. След като и те се запържат, но все пак останат хрупкави, връщаме и пърженото пиле в тигана.
Добавяме малко соев сос и запържваме за кратко, колкото вкусовете да се смесят.
Бързото пиле по китайски със зелени чушки и тиквички е готово.