Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържено пиле»Бързо пиле по китайски със зелени чушки и тиквички

Бързо пиле по китайски със зелени чушки и тиквички

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7144
Бързо пиле по китайски със зелени чушки и тиквички
Снимка: Анелия Терзиева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Специално за почитателите на азиатската кухня - много лесно за приготвяне бързо пиле по китайски със зелени чушки и тиквички"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 400 г
  • тиквички - 1 бр.
  • зелени чушки - 2
  • чесън - 3 скилидки
  • соев сос
  • мазнина - за пържене
  • брашно - малко за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето нарязваме на едри кубчета и овкусяваме със сол и черен пипер.

По желание може да се маринова, но според мен става достатъчно крехко и няма нужда.

Овалваме местото в брашно, така че излишното да падне, за да не загори после в мазнината. Нарязваме на едро тиквичката и чушката.

Запържваме пилето в предварително загретия уок с малко мазнина. След като стане златисто, го изваждаме.

Запържваме леко скълцания чесън, а след това добавяме и чушките и тиквичките. След като и те се запържат, но все пак останат хрупкави, връщаме и пърженото пиле в тигана.

Добавяме малко соев сос и запържваме за кратко, колкото вкусовете да се смесят.

Бързото пиле по китайски със зелени чушки и тиквички е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: