Телешки Шерден Чорба

Телешки Шерден Чорба1 / 2
23/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
180 мин.

Необходими Продукти

  • телешки шерден - 1 кг
  • ориз - 1 к.ч.
  • лук - 1 малка главичка кромид
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • вода - 2 л
  • черен пипер - 2 щ.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • оцет - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шерденът се измива като червата (трие се със сол от към вътрешната страна ) и обилно се изплаква с вода. Слага се да се вари в 2 л вода до готовност.

Ако ви се стори малко водата или искате да не е гъста много чорбата, можете да долеете според вашия вкус.

Докато се вари чорбата, олиото и маслото се загряват и лукът се задушава наситнен в мазнината, посолява се и щом е готов лукът, се слага червеният пипер и се запържва чорбата.

Изважда се шерденът да се охлади, след което го нарязвате на дребно.

Към врящата чорба се добавя измитият ориз и когато омекне, се слага и нарязаният шерден, поръсва се черния пипер и да проври още 10 мин.

Поднася се с скълцания чесън и оцет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: