Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Телешка супа»Чорба от телешки джолан и печурки

Чорба от телешки джолан и печурки

IvankaIvanka
Новак
252422
Чорба от телешки джолан и печурки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10 - 12

Необходими Продукти

  • телешки джолан - 750 гр.
  • праз - 1 стрък
  • лук - 1 глава
  • гъби - 5 - 6 бр. (печурки)
  • чушки - 1 - 2 бр. (червени)
  • домати - 1 - 2 бр.
  • олио - 30 гр.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Насеченият предварително джолан се слага да ври в подсолена вода до поомекване на месото, след което прибавяме ситно нарязаните печурки и праз. Оставяме да ври за 30 мин.

Измитите и изчистени домати и чушки се нарязват на ситно и се добавят към чорбата.

Сварения джолан се изважда, обезкостява и месото се връща обратно в тенджерата.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в мазнина за 6-7 мин., като накрая добавяме брашното и червения пипер с разбъркване и прибавяме към чорбата. Оставяме на огън за още 10-тина минути.

След отстраняване на тенджерата от котлона, поръсваме с черен пипер и магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Parcheto
Parcheto
Дааа, чорбата трябва да е бистра!
22.12.2014 11:10
ко
ко
ко??? ...не!!! туй яхния, ма!
19.01.2014 17:38