Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко със сос Холандес

Пилешко със сос Холандес

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Пилешко със сос Холандес
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"С тези пилешки късчета ще изпиете тоооолкова много бира, че ще ви е срам да си признаете точно колко"

Необходими Продукти

  • бутчета - 500 г пилешки, обезкостени
  • сол
  • черен пипер
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • универсална подправка - 2 с.л. за пиле (сол, чесън на прах, куркума, чили, сладък червен пипер, кимион)
  • олио - за пържене
  • за паниране
  • брашно - 200 г
  • галета - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • за сос Холандес
  • яйца - 3 бр. жълтъците
  • масло - 180 г
  • вода - 2 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • сол - 1/2 с.л.
  • бял пипер - 1/2 ч.л.
  • горчица - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо на тънки жулиени и го мариновайте в лимоновия сок, малко олио, солта, черния пипер и подправката за пиле. Оставете да престои около 60 мин.

При готовност оваляйте пилешките жулиени първо в брашното, после в предварително разбитите яйца и накрая в галетата. Изпържете до златисто в загрятото олио.

Изваждайте и поставяйте на един ред в чиния, застлана с кухненска хартия, за да попие излишната мазнина.

Направете соса Холандес (Холандез), като над вряща вода поставите съда с жълтиците и разбърквате с бъркалка до сгъстяване на жълтиците (или докато дирите при разбъркване с бъркалката остават по-дълго време).

Добавете хладката вода и лимоновия сок и продължете да разбърквате. Накрая добавете мекото масло на няколко пъти. Бъркайте, докато сосът стане хомогенен.

Ако се пресече, може да се оправи, като се сипят 1-2 с.л много гореща вода. Накрая овкусете със сол и бял пипер. По желание може да добавите 1 с.л. горчица за по-различен вкус на соса.

Сервирайте Пилешкото със сос Холандес с гарнитура по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: