Агнешки Ребърца на Скара

24/05/2018
"Гарнитура може да си изберете и сами, но агнешките ребърца задължително по тази рецепта пригответе - най-добрата е "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 876
  • Преглеждания за месеца102
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете агнешкото на отделни ребърца. Оставете ги да престоят на стайна температура, докато приготвите скарата. Тук е моментът да подправите месцето с балансиран микс от някои от подправките по ваш вкус. Без такива също си е идеално месото, достатъчно ароматно и вкусно.

Когато скарата остане на тлеещи въглени, не прекалено силни, поставете решетката на средна или една степен под средната позиция. Намазнете решетката и когато вече е добре нагрята, подредете ребърцата.

Печете, докато видите, че там, където е кокалчето, излиза кръв. Тогава е моментът да обърнете и печете още 3-4 минутки в зависимост от дебелината на ребърцата и желаната от вас степен на изпичане.

Имайте предвид, че силно препеченото агнешко става много сухо. След като извадите ребърцата, чак тогава ги посолете, никога преди това!

Консумирайте топли в компания с чеснов сос айоли и топъл хляб. Любима комбинация!

Добър апетит!

Това ястие върви с

Каберне Совиньон

Комбиниране с храна:
Виното е вкусно с пикантна паста и пица /подходящо гарнирана със сирена или колбаси/, свинско, агнешко, телешко, дивеч, барбекю, къри-блюда и др.
Разфасовки: 250 мл/ 750 мл

Цвят: тъмен рубин
Аромат: завладяваща чистота - черни плодове, касис и бариков финес
Вкус: приятна атака, много добра структура и баланс, топъл финал с обещаващ потенциал

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар