Пиле с гъби и пюре

Петя ТосковаПетя Тоскова
Помощник Готвач
829622876991
Пиле с гъби и пюре
Снимка: Петя Тоскова
3 / 4
24/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Пиле с гъби върху канапе от картофено пюре - изискана класика за онези, които обичат да им е вкусно и познато"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г бонфиле
  • печурки - 0.250г(пресни)
  • кромид лук - 2 глави
  • моркови - 3 бр
  • соев сос - 5 с.л.
  • индийско орехче
  • пипер - меланж
  • зелен чесън - 2 стебла
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - 100 г
  • горчица - 1 ч.л.
  • сол
  • магданоз
  • за картофеното пюре
  • картофи - 800 г
  • масло - 100 г
  • прясно мляко - 200 г
  • майонеза - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тавичка слагаме нарязаното пилешко с маслото и за да не загори маслото, слагаме преди него малко олио и печем.

След това измитите гъби, нарязани, ги прибавяме към пилето. Докато се запекат във фурната, нарязваме морковите на шайби, лука на полумесеци. Надребняваме и чесъна. Към пилето добавяме зеленчуците и една чаша вода, и ги оставяме във фурната.

В купа слагаме соевия сос, брашното, пипера меланж, индийското орехче, малко олио и лъжичка горчица. След като се е изпарила водата, добавяме сместа със соевия сос. Оставяме да се позапече.

През това време правим картофеното пюре. Аз първо си обелвам картофите и след това ги варя. Като се сварят, ги намачквам и добавям маслото, майонезата, пипера, сол, прясното мляко. За украса - магданоз.

Готовото пилешко сервираме върху картофеното пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Aquarius207757
Aquarius207757
Страхотно ястие
01.06.2018 16:07
1