Начин на приготвяне
В тавичка слагаме нарязаното пилешко с маслото и за да не загори маслото, слагаме преди него малко олио и печем.
След това измитите гъби, нарязани, ги прибавяме към пилето. Докато се запекат във фурната, нарязваме морковите на шайби, лука на полумесеци. Надребняваме и чесъна. Към пилето добавяме зеленчуците и една чаша вода, и ги оставяме във фурната.
В купа слагаме соевия сос, брашното, пипера меланж, индийското орехче, малко олио и лъжичка горчица. След като се е изпарила водата, добавяме сместа със соевия сос. Оставяме да се позапече.
През това време правим картофеното пюре. Аз първо си обелвам картофите и след това ги варя. Като се сварят, ги намачквам и добавям маслото, майонезата, пипера, сол, прясното мляко. За украса - магданоз.
Готовото пилешко сервираме върху картофеното пюре.
Коментари