Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пълнени Пилешки Филенца с Топено Сирене

Пълнени Пилешки Филенца с Топено Сирене

Пълнени Пилешки Филенца с Топено Сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 4 без кожа
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 1 ч.ч. за пърженето
  • лимони - 1/2 за украса
  • бял хляб - 200 г галета
  • За пълнежа
  • спанак - 100 г (може и замразен)
  • яйца - 1 сурово
  • варено - 1 яйце (твърдо)
  • топено сирене - 4 с.л. нарязано на дребно
  • магданоз - 1/2 връзка само листата, ситно нарязана
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагате гърдите върху дъска и правите разрез хоризонтален, така че да получите джоб. Внимавате да не разрежете докрай джобчето, защото ще го пълните.

За пълнежа, ако спанакът е замразен, го изстискайте от водата, но ако е пресен, го бланширайте в гореща вода и пак го изстисквате от водата. Джобчетата се потапят в разбито яйце и се полагат в разстланата в тавичка галета.

Отваря се разрезът. Накълцвате спанака и добавяте сиренето, яйцето, брашното, сол, черен пипер и наситнен магданоз се разбъркват добре и се пънят джобчетата.

Посипват се с галетата и се редят в чиния, след което се охлаждат в хладилника за 30 мин. Ако не можете да ги оформяте по този начин, просто ги забодете с клички за зъби, като не забравяте да ги махнете преди сервиране.

Сгорещява се мазнината и се изваждат филенцата от хладилника. Потапят се пак в яйце и се пържат. Поднасят се със салата според сезона и лимонови резенчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: