Начин на приготвяне
Слагате гърдите върху дъска и правите разрез хоризонтален, така че да получите джоб. Внимавате да не разрежете докрай джобчето, защото ще го пълните.
За пълнежа, ако спанакът е замразен, го изстискайте от водата, но ако е пресен, го бланширайте в гореща вода и пак го изстисквате от водата. Джобчетата се потапят в разбито яйце и се полагат в разстланата в тавичка галета.
Отваря се разрезът. Накълцвате спанака и добавяте сиренето, яйцето, брашното, сол, черен пипер и наситнен магданоз се разбъркват добре и се пънят джобчетата.
Посипват се с галетата и се редят в чиния, след което се охлаждат в хладилника за 30 мин. Ако не можете да ги оформяте по този начин, просто ги забодете с клички за зъби, като не забравяте да ги махнете преди сервиране.
Сгорещява се мазнината и се изваждат филенцата от хладилника. Потапят се пак в яйце и се пържат. Поднасят се със салата според сезона и лимонови резенчета.