Сладко от цели череши

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
154
475
311
213
1
27/05/2018
"Вкус като от едно време - уникалното сладко на баба с цели череши "
Приготвяне90 мин.
Готвене90 мин.
Общо180 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 465
  • Преглеждания за месеца387
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започвам с подготовката на черешите: измивам ги, махам дръжките и ги почиствам от костилките. Това е най-пипкавият и сложен момент от рецептата. Костилките се махат с помощта на специален уред за отделяне на костилки или пък с чиста фиба за коса или безопасна игла, както ви е удобно.

Слагам в дълбок съд (за целта аз използвам дълбока тенджерата, в която впоследствие ще варя сладкото) ред череши, ред захар + водата и оставям да престои една нощ.

На другия ден започвам варенето на сладкото, на тих огън, до сгъстяване на сиропа и увиране на черешите.

Не увеличавайте огъня и не бъркайте интензивно черешите, за да не се разпаднат. Пет минути преди да махна от огъня, слагам лимонтозуто и индришето.

Докато е топло сладкото, пълня в бурканчета, затварям и обръщам бурканчетата, за да се херметизират.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар