Мариновано пилешко филе на тиган

27/05/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру225885882818
"Мариноваш, печеш, хапваш - гарантирана наслада само в 3 малки стъпки "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 019
  • Преглеждания за месеца153
  • Преглеждания за седмицата50
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • пилешко филе - 500 г
  • за марината
  • олио - 3 с.л.
  • универсален сос - 3 с.л. Унисос
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1.2 ч.л.
  • мащерка
  • риган
  • чесън - 1 щ. на прах
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • мазнина - 1 с.л. за тигана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесва олио, Унисос, чесън на прах, мащерка, риган, сол, черен пипер и лимонов сок. Разбърква се добре и получената смес се намазват пилешките филета.

Покрива се купата с фолио и оставяме 30-40 минути в хладилника, да се маринова.

Загрява се тиганът на котлона , намазва се с една лъжица мазнина (олио или зехтин).

Печем пилешкото филе от двете страни до апетитен загар.

Обръща се със щипка, без да се набожда с вилица, за да не изтича ароматният сок.

Сервираме с гарнитура от зеле и прясна краставица. Сочно и много вкусно! Идеално е с чаша охладено пиво! подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар