Кайсиев коблер

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432431875
Кайсиев коблер2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Не е нужно да знаете какво точно значи коблер, но може да ни се доверите, че сме ви приготвили страшна вкусотийка"

Необходими Продукти

  • кайсии - 500 г
  • брашно - 1 с.л.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.ч. + 3 с.л.
  • краве масло - 50 г
  • сметана - 6 с.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кайсиите се потапят за около 40 секунди във вряла вода, вадят се и се потапят в ледено студена вода.

Режат се на две, отстранява им се костилката и се белят. Поръсват се с 1 с.л. брашно и 1/2 ч.ч. захар.

Разбъркват се брашното и бакпулверът. Добавя се захар и студеното масло и се бърка да стане на гранули. Постепенно се добавя сметаната и бързо с ръце се оформя.

Разстила се по дъното на съда /йенска тенджерка/. Отгоре се редят кайсиите с отвора нагоре.

Върху тях се изсипва от соса, който са си пуснали. Поръсват се с 2-3 с.л. захар и канела.

Поръсва се и с малко разтопено краве масло.

Паят се пече на 220 градуса.

Реже се на 2 или 4 части, когато изстине и се гарнира със сметанов сладолед.

Кайсиевият коблер е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: