Билкови тарталети с ягоди

ИларияИлария
Novice
286
205
23/01/2013
Приготвяне45 мин.
Готвене30 мин.
Общо75 мин.
Порции20 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 063
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • за тестото
  • масло - 150 г меко
  • пудра захар - 100 г
  • яйца - 1 брой
  • ванилия - 1 прахче
  • брашно - 200 г
  • орехи - 70 г смлени или др. вид ядки
  • за крема с лайка
  • чай - 80 мл силен чай от лайка, охладен
  • лимони - 100 мл лимонов сок + настъргана кора от 1 лимон
  • захар - 150 г
  • яйца - 4
  • масло - 240 г меко
  • за отгоре
  • ягоди
  • сметана - 150 - 200 мл разбита сладкарска
  • сладко - от кайсии, за глазиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото и захарта, добавете яйцето и ванилията, смесеното със смлените орехи брашно и омесете тестото.

В малки леко подмаслени при нужда формички за тарталети разстелете топче с големината на орех хубаво по дъното и стените. Надупчете дъното на основата леко с вилица и сложете да се изпекат в загряна на 180 градуса фурна, докато леко се зачервят.

Сварете лимоновия сок и лимоновата кора със захарта и вече сварения силен чай от лайка. Разбийте яйцата и при непрекъснато разбиване добавяйте към тях от горещия лимонов сок с лайка на малки порции. Щом смесите всичко, сложете крема на водна баня да се довари, като бъркате непрекъснато. Подсладете с още захар, ако не ви е достатъчно сладко. Готовия крем прецедете през сито при нужда, охладете го и го смесете с разбитото масло.

Във всяка изпечена формичка тарталети сипвайте по малко от крема. Отгоре шприцовайте малко разбита сметана и украсете с цели или нарязани при нужда ягоди. Глазирайте с малко предварително разтопено сладко от кайсии (без плодови частици).

Рейтинг

5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар