Чорба от лапад и киселец с варена застройка

30/05/2018
Яница Николова
отЯница НиколоваГотвач4054001083
"Обикновената чорба от лапад и киселец се превръща в истинска вкусотия, когато я приготвим с варена застройка "
Приготвяне16 мин.
Готвене30 мин.
Общо46 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо208
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства и нарязва на ситно, морковът се рендосва. Задушават се в олиото и малко вода, докато омекнат. Прибавят се доматите и пюрето, нарязаните лапад и киселец, задушават се 2-3 минути и се посолява на вкус.

Прибавя се оризът или фидето, долива се водата и се вари до омекване на ориза. Отмества се от котлона.

Прави се варената застройка. В тенджера се разбиват яйцето, брашното и млякото, вари се на котлона както крем до леко сгъстяване, прибавя се бульон от супата, като се разбърква, после се прехвърля в супата, а тя се слага на котлона за 1-2 минути.

Готовата супа се подправя с натрошено сирене, черен пипер, кравето масло, магданоз и джоджен, нарязани на ситно.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар