Уникална салам торта за ценители

DenitsaDenitsaПомощник Готвач82171
31/05/2018
"Сигурни сме, че точно тези салами имат много верни почитатели "
Приготвяне35 мин.
Общо35 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 802
  • Преглеждания за месеца88
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • бисквити - 260 г обикновени
  • бисквити - 200 г какаови
  • кафява захар - 4 с.л.
  • топла вода - 1 ч.ч.
  • ванилия - 4 бр.
  • локум - 1 опаковка с вкус на нар
  • локум - 1 опаковка с вкус на портокал
  • локум - 1 опаковка с вкус на пъпеш
  • орехи - 200 г
  • какао - 5 с.л.
  • пудра захар - около 100 г за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се начупват на големи парчета и се поставят в дълбока купа, след което се добавят лъжиците захар и топлата вода. Разбърква се леко, за да омекнат бисквитите.

Добавят се орехите, какаото, ванилиите и локума, който е предварително нарязан на различни по големина парчета. Разбърква се добре.

Получената смес се разделя на три равни части. На достатъчно дълги листа от алуминиево фолио се поставят частите от сместа, като преди самото изсипване на сместа се прави слой от пудра захар.

С леко навлажнени ръце се оформя "саламът", след което се поръсва добре от всяка страна с пудра захар и се завива с фолиото.

Повтарят се стъпките и с останалите части от сместа до получаването на 3 салама. Оставят се да стегнат за не по-малко от 4 часа в хладилник.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар