Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладък Салам»Уникална салам торта за ценители

Уникална салам торта за ценители

DenitsaDenitsa
Помощник Готвач
823411283181
Уникална салам торта за ценители2 / 2
31/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"Сигурни сме, че точно тези салами имат много верни почитатели"

Необходими Продукти

  • бисквити - 260 г обикновени
  • бисквити - 200 г какаови
  • кафява захар - 4 с.л.
  • топла вода - 1 ч.ч.
  • ванилия - 4 бр.
  • локум - 1 опаковка с вкус на нар
  • локум - 1 опаковка с вкус на портокал
  • локум - 1 опаковка с вкус на пъпеш
  • орехи - 200 г
  • какао - 5 с.л.
  • пудра захар - около 100 г за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се начупват на големи парчета и се поставят в дълбока купа, след което се добавят лъжиците захар и топлата вода. Разбърква се леко, за да омекнат бисквитите.

Добавят се орехите, какаото, ванилиите и локума, който е предварително нарязан на различни по големина парчета. Разбърква се добре.

Получената смес се разделя на три равни части. На достатъчно дълги листа от алуминиево фолио се поставят частите от сместа, като преди самото изсипване на сместа се прави слой от пудра захар.

С леко навлажнени ръце се оформя саламът, след което се поръсва добре от всяка страна с пудра захар и се завива с фолиото.

Повтарят се стъпките и с останалите части от сместа до получаването на 3 салама. Оставят се да стегнат за не по-малко от 4 часа в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: