Начин на приготвяне
Бисквитите се начупват на големи парчета и се поставят в дълбока купа, след което се добавят лъжиците захар и топлата вода. Разбърква се леко, за да омекнат бисквитите.
Добавят се орехите, какаото, ванилиите и локума, който е предварително нарязан на различни по големина парчета. Разбърква се добре.
Получената смес се разделя на три равни части. На достатъчно дълги листа от алуминиево фолио се поставят частите от сместа, като преди самото изсипване на сместа се прави слой от пудра захар.
С леко навлажнени ръце се оформя саламът, след което се поръсва добре от всяка страна с пудра захар и се завива с фолиото.
Повтарят се стъпките и с останалите части от сместа до получаването на 3 салама. Оставят се да стегнат за не по-малко от 4 часа в хладилник.