Домашна сметанова торта с черешки

30/05/2018
"Как да изразите щастието си без думи - като приготвите с много любов домашна сметанова торта с черешки "
Приготвяне30 мин.
Готвене1 мин.
Общо31 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо552
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • За блата
  • бисквити - 240 г
  • пудра захар - 50 г
  • течен шоколад - 1 с.л.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • За крема
  • пудра захар - 100 г
  • череши - 10 бр.
  • сладкарска сметана - 300 мл
  • желатин - 1 пакетче
  • вода - 1/3 к.ч.
  • бял шоколад - 100 г (за поръсване)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с приготвянето на блата, като натрошаваме бисквитите и ги прехвърляме в блендер (трябва да бъдат максимално смлени). След това ги изсипваме в купа и към тях добавяме пудрата захар, шоколада и киселото мляко. Разбъркваме с лъжица, докато се получи нещо като лепкаво тесто.

Взимаме тава за печене и я застиламе с хартия за печене. Отгоре поставяме ринг с желаната големина (моят е с диаметър 20 см.) Изсипваме бисквитената смес в ринга и я разпределяме равномерно по цялото дъно.

Пъхаме във фурната (тя не е предварително загрята) на 250 градуса и печем за 20 мин, след което изваждаме блата и го оставяме да се охлади за 15-20 мин. При печенето той трябва да се е надул леко, затова когато го извадите, го натиснете леко с лъжица (трябва да се получат малки цепнатини, които в последствие ще се запълнят с крем).

За крема:
Накисваме желатина в 1/3 к.ч. студена вода, след което го загряваме на водна баня. Измиваме, почистваме и нарязваме на малки парченца черешите.

В купа изсипваме пудрата захар и сметаната и разбиваме с миксер. Когато сметаната стане готова, започваме да добавяме на части желатина при непрекъснато разбиване. Накрая изсипваме и черешките, като разбиването продължава още 1 мин.

Време е да сглобим нашата торта.

Прехвърляме блата в подходяща чиния. Отгоре му отново поставяме ринга и с помощта на лъжица разпределяме внимателно крема. Пъхаме в хладилника за 30 мин. Изваждаме я и я освобождаваме от ринга.

Поръсваме с натрошения в чопър бял шоколад и връщаме отново в хладилника за 2 часа.

Тортата е лека, вкусна и приятна.

Любима вкъщи :)подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Яница Николова
Супер!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв