Начин на приготвяне
В Германия всеки регион си има собствен характерен вид вурст, който обикновено е и регионален специалитет. В Нюрнберг например най-много обичат Drei im Weggla, ето и рецептата за тези вкусни мъници:
Смелете нарязаното на кубчета свинско и телешко месо през ситната решетка на месомелачката. Ако свинското месо не е прошарено с мазнина, добавете малко бекон.
Сложете каймата в дълбок съд, омесете я хубаво и я смелете отново. Прибавете бахара, кимиона, майораната, белия пипер и солта и омесете още веднъж много хубаво (месете я поне 10 минути).
Поставете фунията на машинката, нанижете черво, завържете червото в края и пускайте от каймата, като я натискате, да дойте до изхода на фунията, продължете да пускате кайма в машинката и придържайте напълващото се черво, така че да се пълни равномерно и плътно, но не до скъсване.
Завържете другия край на братвурста. Като започнете от единият край, отмерете около 8 см от вурста и завъртете 3 пъти в една посока да усучете червото и оформите първото звено на вурста.
Продължете да усуквате през 8 см и оформете останалата част на звена.
Може да се съхранява до 2 дни в хладилник или да се замрази във фризера.
Изпечете наденичките на жар или загрята скара.
Немските наденички са много вкусни.
Ако не сте почитател на купешките наденички, опитайте следващия път и с домашни наденици.