Домашна кокошка с ориз

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Домашна кокошка с ориз2 / 2
25/01/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4-6
"Пиле с ориз може да сготвите всеки ден, но падне ли ви домашна кокошка, не пропускайте да я сготвите именно по тази рецепта!"

Необходими Продукти

  • ориз - 2 ч.ч.
  • кокошка - 1 домашна
  • черен пипер - млян и на зърна
  • карамфил - 2 зрънца
  • бахар - 2 зърна
  • дафинов лист - 2 броя
  • сол
  • лук - 10 малки глави
  • олио - 60 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената кокошка сложете да се свари с няколко зърна черен пипер, бахар, карамфил и дафинов лист. След това я разфасовайте, като месото около кокалите може да ползвате за супа.

Загрейте олиото подходящ съд и запържете едро нарязания лук. След това добавете към него предварително измития и отцеден ориз. Разбъркайте, докато оризът се запържи. Овкусете със сол и черен пипер.

Прехвърлете всичко в тава и подредете парчетата кокошка. Долейте от прецедения бульон до ръба на тавата и сложете ястието да се пече, докато оризът попие течността.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
57
41
32
20
10
Дай твоята оценка: