Яхния с телешко, спанак и ориз

Таня ЛевеноваТаня ЛевеноваГотвач234663783
31/05/2018
"Тази ароматна яхния заема специално място в стомаха ни "
Приготвяне25 мин.
Готвене125 мин.
Общо150 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 195
  • Преглеждания за месеца268
  • Преглеждания за седмицата129
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на средни кубчета.

Запържва се в тенджера под налягане с малко мазнина. Долива се вода, до половината на тенджерата и месото се вари 50 минути.

След това в тиган се запържват лукът, чесънът, чушката, морковът, пащърнакът и наситненият джинджифил.

Когато зеленчуците омекнат се добавя оризът, запържва се за кратко. Прибавя се червеният и черният пипер и риганът.

В тенджера се изсипват зеленчуците, добавя се месото и част от бульона - до желаната гъстота на яхнията. Посолява се.

Тогава се прибавя и нарязаният на едро спанак. Яхнията се вари още 20-30 минути. Преди да се изключи котлонът, яхнията се сгъстява с 1 с.л. брашно, размито в малко вода.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар