Орехова торта с ягоди и киви

01/06/2018
ГАЛЯ ДУМАНОВА
отГАЛЯ ДУМАНОВАГотвач1759262
Приготвяне60 мин.
Готвене120 мин.
Общо180 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо154
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

До сгъстяване се разбиват яйцата, яйченият ликьор и захарта, добавя се олиото и пресятото брашно, смесено със содата, ванилията и почистените и смлени орехови ядки. Получената смес се разделя на две равни части.

Всяка част се изсипва в кръгла тавичка с диаметър 30 см, на дъното на която е поставена хартия за печене. Блатовете се пекат в предварително загрята до 170 градуса фурна за около 15-20 минути на вентилатор.

Изваждат се и се оставят да се охладят върху решетка. За приготвянето на крема течните съставки трябва да са със стайна температура.

Към течната сметана се прибавя захарта и с миксер се разбива до сгъстяване.

С получения крем се намазват блатовете и се слепват, като всеки се сиропира със сока от компота. Останалата част от крема се разпределя отстрани и върху тортата.

Тортата се декорира с измитите и подсушени плодове и ядки. Оставя се в хладилника поне за 3-4 часа преди сервиране.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар