Торта с Маскарпоне и Праскови

04/06/2018
Адриан Александров
отАдриан АлександровПомощник Готвач865185
"Такава торта не се гледа, такава торта се яде "
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо487
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата и течния шоколад на пухкав крем. Добавяме какаото, брашното и бакпулвера и отново разбиваме.

Изсипваме сместа в тава, покрита с намаслена хартия за печене. Печем на 180 градуса 20-25 минути.

След като изпеченият блат се охлади напълно, го отделяме от хартията и го поставяме в широка чиния.

Смесваме маскарпонето със захарта и намазваме обилно блата отгоре.

Изваждаме плодовете от компота и ги нарязваме на парчета. Разпределяме ги равномерно върху маскарпонето.

Разтваряме желатина в 1/2 ч.ч. вода. Сока от компота кипваме и към него добавяме разтворения желатин. Отместваме от котлона и оставяме настрани за около 10 минути.

След това заливаме тортата с желирания сок.

Прибираме в хладилника за 24 часа да се стегне напълно.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар