Панирани Кентъки Филенца

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Панирани Кентъки Филенца7 / 7
09/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Сега вече във всеки дом - панирани кентъки филенца"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 550 г
  • яйца - 2 бр.
  • корнфлейкс - 200 - 250 г
  • сос уорчестър - 2 с.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • къри - 1/2 ч.л.
  • индийско орехче - на вкус
  • сол - на вкус
  • мляко - за накисване на пилешкото
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките филета, измити и подсушени, поставете в прясно мляко за 3-4 часа, най-добре за 1 нощ в хладилник, за да се станат крехки.

Извадете от млякото и подсушете. От соевия сос, Уорчестър соса, зехтина, сол, пипер, индийско орехче и къри направете смес, с която намажете обилно филетата, нарязани на големи хапки.

Оставете ги така на стайна температура за 1 час.

Натрошете корнфлейкса на ситно с помощта на дъното на чаша. В отделна чиния разбийте леко яйцата със малко сол.

Загрейте олиото на умерен огън и изпържете до златисто кентъки филенцата, топвайки ги първо в яйце и после обилно овалвайки в натрошения корнфлейкс.

Изваждайте панираното пиле върху кухненска абсорбираща хартия, за да се отцедят от мазнината, и поднесете топли в компания на резени лимон и майонезен чеснов сос или барбекю.

Хрупкави отвън у сочни отвътре, тези филенца в стил Кентъки са идеалното мезе.

Панираните Кентъки Филенца са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Апетитни!
06.06.2018 13:11