Начин на приготвяне
Разбийте сметаната с миксер до твърди връхчета.
В друг съд смесете маскарпонето, есенцията ром и пудрата захар.
Разбъркайте до получаване на гладък крем. Ако обичате по-сладки десерти, сложете още малко захар.
Нарежете половината кайсии на ситни парчета. Другата половина оставете за декорация.
Смесете маскарпонето и разбитата сметана. Бъркайте внимателно с шпатула.
Натрошете бисквитите на дребни парчета. Прибавете ги заедно с нарязаните кайсии към крема. Разбъркайте.
Пригответе си 6 десертни чаши. На дъното на всяка сложете по една кайсия, нарязана на няколко парчета. Върху тях сложете от крема. Завършете с няколко резена кайсии.
Покрийте чашите с фолио за свежо съхранение и поставете плодовия крем в хладилник за няколко часа.
Маскарпоне кремът с кайсии е готов.