Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Плодов крем»Маскарпоне крем с кайсии

Маскарпоне крем с кайсии

Маскарпоне крем с кайсии
Снимка: Росица Петрова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Свеж и лек крем, прекрасен завършек на всяка вечеря"

Необходими Продукти

  • маскарпоне - 250 г
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • пудра захар - 4 с.л.
  • бисквити - 1 пакет Роден край какао (165 г)
  • кайсии - 700 г
  • ромова есенция - 1 капсула
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте сметаната с миксер до твърди връхчета.

В друг съд смесете маскарпонето, есенцията ром и пудрата захар.

Разбъркайте до получаване на гладък крем. Ако обичате по-сладки десерти, сложете още малко захар.

Нарежете половината кайсии на ситни парчета. Другата половина оставете за декорация.

Смесете маскарпонето и разбитата сметана. Бъркайте внимателно с шпатула.

Натрошете бисквитите на дребни парчета. Прибавете ги заедно с нарязаните кайсии към крема. Разбъркайте.

Пригответе си 6 десертни чаши. На дъното на всяка сложете по една кайсия, нарязана на няколко парчета. Върху тях сложете от крема. Завършете с няколко резена кайсии.

Покрийте чашите с фолио за свежо съхранение и поставете плодовия крем в хладилник за няколко часа.

Маскарпоне кремът с кайсии е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: