Начин на приготвяне
Фурна - 200 градуса;
Две плоски тави, покрити с хартия за печене;
Работи се с миксер или на ръка се измесва тестото.
Яйцата и захарта се разбиват до силно побеляване - около 10 минути с миксер. Сместа трябва да пада от бъркалките на тежка панделка.
Мекото масло се разбива до пяна.
В сместа с яйцата се добавя ваниловата захар, ванилията, кора лимон и лъжица по лъжица се прибавя и маслото. Разбива се на средна скорост на миксера.
След като е поето изцяло маслото, се прибавя медът и сметаната.
Брашното се разбърква с бакпулвера и се прибавя на порции.
Замесва се средно твърдо тесто за около 10 минути на бавна скорост. Изважда се от купата на миксера и се откъсват топки с големина около тенис топка или се размерват на кантарче - около 60 г едната.
Оформя се между дланите фитил, а след това полумесец, който се натопява в сусам.
Кифличките се подреждат в тавите с малко разстояние между тях.
Пекат се на 200 градуса за около 12-14 минути или до златисто и леко да се появят пукнатини.
Веднага се изваждат от фурната и се подреждат върху решетка, да се охладят напълно.
Маслените медени кифлички стават още по-хубави, ако престоят два дни.
Източник: Една.бг
В оригиналната рецепта за мазнина е показан за ползване маргарин, но тъй като аз не ползвам този продукт, съм го заменила с масло със същите количества, също така прясното мляко съм го заменила с високомаслена сметана.
Двата продукта спокойно могат да се заменят, по избор е.