Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Медени кифлички с мармалад

Медени кифлички с мармалад

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Медени кифлички с мармалад
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
18/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
85 мин.
Порции
32
"Много сладки и пухкави кифлички, които трябва да поднесете с чаша чай"

Необходими Продукти

  • масло - 125 г
  • брашно - 600 г
  • прясно мляко - 180 мл
  • вода - 100 мл, хладка
  • мед - 1 к.ч. + 1 с.л.
  • мая - 1 ч.л. с връх, суха
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • захар - за поръсване, едра, кристална
  • мак - за поръсване
  • мармалад - за пълнеж, по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд смесваме млякото, канелата, меда, солта, белтъка на яйцето, размитата в хладка вода мая и разбъркваме.

Прибавяме брашното и замесваме меко и леко залепващо по ръцете тесто. Оставяме го да втаса за 30 минути и го делим на 4 топки.

На набрашнен плот разточваме всяка топка на кора с дебелина 2 мм и я разделяме на 8 триъгълника.

Върху всеки триъгълник поставяме по 2 ч.л. мармалад и завиваме кифличката, редим ги в тава застлана с хартия за печене и оставяме да втаса за още 30 минути.

Намазваме ги с разбития жълтък, към който сме добавили 1 с.л. вода, и ги поръсваме със захар и маково семе.

Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20-25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Много вкусни и ароматични.
19.04.2016 09:59
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Много са апетитни!
18.04.2016 21:09
Валентин Миранов
Валентин Миранов
Обожавам кифлички, а тези на снимката изглеждат доста вкусни.
18.04.2016 19:05