Начин на приготвяне
В дълбок съд смесваме млякото, канелата, меда, солта, белтъка на яйцето, размитата в хладка вода мая и разбъркваме.
Прибавяме брашното и замесваме меко и леко залепващо по ръцете тесто. Оставяме го да втаса за 30 минути и го делим на 4 топки.
На набрашнен плот разточваме всяка топка на кора с дебелина 2 мм и я разделяме на 8 триъгълника.
Върху всеки триъгълник поставяме по 2 ч.л. мармалад и завиваме кифличката, редим ги в тава застлана с хартия за печене и оставяме да втаса за още 30 минути.
Намазваме ги с разбития жълтък, към който сме добавили 1 с.л. вода, и ги поръсваме със захар и маково семе.
Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20-25 минути.
Коментари