Нискокалорична лятна супа от тиквички и картофи

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф81924611201
08/06/2018
"С падането на дрехите се увеличава търсенето на вкусни супи, които влияят добре на фигурата - ето и нашето предложение "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 889
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуковите супи са едновременно засищащи, питателни, имуностимулиращи и нискокалорични.

Препоръчително е тази да присъстват в менюто ни през разтоварващия летен режим. Особено полезна е за децата, защото е богата на витамини и минерали.

Зеленчуците се измиват и почистват. Морковът и чушката се нарязват на ситни зарчета.

Маслото се загрява и в него се сотират нарязаният зелен лук, морковът и чушката. След като омекнат, прибавяме и тиквичката, нарязана на кубчета.

Заливаме зеленчуците с горещия бульон или вода. Овкусяваме със сол и черен пипер и поставяме корените за супа, завързани на снопче.

Следва да прибавим и картофените кубчета. Оставяме супата да къкри на умерен огън, като в интервал от 10 минути, прибавяме последователно настъргания домат, фидето и киноата.

Супата се застройва с разбитите жълтъци и кисело мляко.

Поръсваме я с пресен магданоз и подправяме с лимонов сок.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар