Начин на приготвяне
Зеленчуковите супи са едновременно засищащи, питателни, имуностимулиращи и нискокалорични.
Препоръчително е тази да присъстват в менюто ни през разтоварващия летен режим. Особено полезна е за децата, защото е богата на витамини и минерали.
Зеленчуците се измиват и почистват. Морковът и чушката се нарязват на ситни зарчета.
Маслото се загрява и в него се сотират нарязаният зелен лук, морковът и чушката. След като омекнат, прибавяме и тиквичката, нарязана на кубчета.
Заливаме зеленчуците с горещия бульон или вода. Овкусяваме със сол и черен пипер и поставяме корените за супа, завързани на снопче.
Следва да прибавим и картофените кубчета. Оставяме супата да къкри на умерен огън, като в интервал от 10 минути, прибавяме последователно настъргания домат, фидето и киноата.
Супата от тиквички се застройва с разбитите жълтъци и кисело мляко.
Поръсваме я с пресен магданоз и подправяме с лимонов сок.
Нискокалоричната лятна супа от тиквички и картофи е готова.