Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от тиквички»Нискокалорична лятна супа от тиквички и картофи

Нискокалорична лятна супа от тиквички и картофи

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Нискокалорична лятна супа от тиквички и картофи
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"С падането на дрехите се увеличава търсенето на вкусни супи, които влияят добре на фигурата - ето и нашето предложение"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр., малки
  • картофи - 4 бр., пресни
  • моркови - 1 бр.
  • червени пиперки - 1/2 бр.
  • домати - 1 бр.
  • зелен лук - 4 стръка
  • зеленчуков бульон - 1.8 мл
  • масло - 40 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • киноа - 3 с.л., сварена
  • фиде - 3 с.л., натрошено
  • мгданоз - пресен, за поръсване
  • корени от магданоз - и копър
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуковите супи са едновременно засищащи, питателни, имуностимулиращи и нискокалорични.

Препоръчително е тази да присъстват в менюто ни през разтоварващия летен режим. Особено полезна е за децата, защото е богата на витамини и минерали.

Зеленчуците се измиват и почистват. Морковът и чушката се нарязват на ситни зарчета.

Маслото се загрява и в него се сотират нарязаният зелен лук, морковът и чушката. След като омекнат, прибавяме и тиквичката, нарязана на кубчета.

Заливаме зеленчуците с горещия бульон или вода. Овкусяваме със сол и черен пипер и поставяме корените за супа, завързани на снопче.

Следва да прибавим и картофените кубчета. Оставяме супата да къкри на умерен огън, като в интервал от 10 минути, прибавяме последователно настъргания домат, фидето и киноата.

Супата от тиквички се застройва с разбитите жълтъци и кисело мляко.

Поръсваме я с пресен магданоз и подправяме с лимонов сок.

Нискокалоричната лятна супа от тиквички и картофи е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: