Начин на приготвяне
Каймата се омесва с подправките добре, оформят се малки топчета, поръсват се с брашно и оставяме настрани.
Зеленчуците се измиват, а тиквичката и картофите се нарязват на кубчета, лук, зелена чушка и домат, режем на ситно и прибавяме в супата.
След 10 минути пускаме и топчетата от кайма и овкусяваме на вкус с подправките. Когато омекнат и каймата е готова, се снема и охлаждаме за кратко.
Изваждаме топченцата с решетъчна лъжица, останалата смес се пюрира с малко прясно мляко.
Ако видите, че е рядко, отнемете от течността, после разреждайте до нужната гъстота.
Връщаме каймата в супата от тиквички и сервираме поръсена с нарязан магданоз, малко зехтин и прясно смлян черен пипер.
Богатата супа тиквички с топчета е готова.