Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Плодова торта»Лесна плодова торта без яйца

Лесна плодова торта без яйца

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2331k1k2
Лесна плодова торта без яйца2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • захар - 350 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 400 г
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • плодове
  • За глазурата
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • пудра захар - 150 г
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сухите съставки, т.е. брашното и солта се разместват.

В отделен съд се добавя водата, оцетът и бакпулверът. Когато съставките се активират, разбъркваме добре. Добавя се захарта и се бърка много добре.

На тънка струя с постепенно разбъркване се добавя олиото.

Накрая се добавя и брашното.

Пече се във фурна с вентилация на 180 градуса до готовност.

Глазурата се приготвя като разбъркваме пресятата пудра захар с лимоновия сок и маслото/олиото много добре. Получава се гъста паста, с която намазваме цялата торта.

Редим плодовете по наш вкус и оставяме да се охлади.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: