Начин на приготвяне
Предварително може да си сготвите месото. Измива се и се нарязва на малки кубчета. Залива се с вода и се задушава до пълно сготвяне.
Картофите се измиват и също се сваряват.
Тиквичката и патладжанът се обелват, нарязват се на тънки ленти и се задушават за 10 минути заедно със зеленчуковия микс. Готовите зеленчуци се оцеждат от водата и им се добавя 50 г от кравето масло.
Сварените картофи се намачкват с вилица, добавя им се малко сол, чубрица, черен пипер и останалите 50 г масло.
Поставят се в намаслена тавичка, върху тях се нареждат задушените зеленчуци и накъсаното месо, заливат се със сметаната и се поръсва с пармезана. Поставя се за половин час във фурната.
Към почти готовата запеканка се добавят моцарелата и кашкавалът и се връща във фурната за кратко, колкото да се разтопят.
Вкусотията със зеленчуци и свинско е готова.