Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Миш Маш»Свинско с яйца и зеленчуци

Свинско с яйца и зеленчуци

Свинско с яйца и зеленчуци
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
24/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Вкусни спомени от миналото, когато яйцата бяха яйца, а свинското имаше толкова различен вкус"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 г
  • лук - 1 глава малка
  • чушки - 2 бр. зелени
  • чушки - 2 бр. червени
  • домати - 1 бр.
  • картофи - 4 бр. средни
  • дафинов лист - 2 листчета
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • олио - 3 с.л.
  • масло - 50 г
  • вода - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на хапки и го сложете на огъня, като налеете олиото и около 300 мл. вода. Добавете сол и две дафинови листчета.

Сложете капака и варете около 90 минути, докато водата се изпари и остане на мазнина.

Обелете картофите, залейте ги с вода и ги сварете, след което отцедете водата и ги намачкайте с вилица.

Обелете домата, нарежете го на кубчета. Чушките нарежете на малки парчета, а лука на ситно. Сложете на огъня дълбок тиган и пуснете в него парче масло. Прибавете лука и чушките, и запържете за около 2 минути, след което сложете доматите.

Ако обичате люто, може да добавите и една нарязана на дребно люта чушка. Пържете още 2 минути и добавете намачканите картофи и късчетата месо, заедно с останалата мазнина, като отстраните дафиновите листчета. Разбъркайте хубаво и пържете още 2-3 минути.

През това време разбийте яйцата, посолете ги и ги поръсете с черен пипер, залейте с тях месото и зеленчуците.

Разбъркайте енергично за да се смесят яйцата с останалите продукти.

Продължителността на готвене зависи от вашият вкус - дали предпочитате яйцата по-рохки или по-сготвени.

Това ястие дава много енергия и е особено подходящо през студените зимни дни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: