Начин на приготвяне
Нарежете свинското месо на хапки и го сложете на огъня, като налеете олиото и около 300 мл. вода. Добавете сол и две дафинови листчета.
Сложете капака и варете около 90 минути, докато водата се изпари и остане на мазнина.
Обелете картофите, залейте ги с вода и ги сварете, след което отцедете водата и ги намачкайте с вилица.
Обелете домата, нарежете го на кубчета. Чушките нарежете на малки парчета, а лука на ситно. Сложете на огъня дълбок тиган и пуснете в него парче масло. Прибавете лука и чушките, и запържете за около 2 минути, след което сложете доматите.
Ако обичате люто, може да добавите и една нарязана на дребно люта чушка. Пържете още 2 минути и добавете намачканите картофи и късчетата месо, заедно с останалата мазнина, като отстраните дафиновите листчета. Разбъркайте хубаво и пържете още 2-3 минути.
През това време разбийте яйцата, посолете ги и ги поръсете с черен пипер, залейте с тях месото и зеленчуците.
Разбъркайте енергично за да се смесят яйцата с останалите продукти.
Продължителността на готвене зависи от вашият вкус - дали предпочитате яйцата по-рохки или по-сготвени.
Това ястие дава много енергия и е особено подходящо през студените зимни дни.