Хрупкави вити банички с овче сирене

Росица ПетроваРосица ПетроваИноватор302901794
12/06/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо266
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото. Натрошете сиренето и в него разбъркайте киселото мляко. Прибавете към тях яйцата и хлебната сода.

Намажете всяка кора с разтопено масло. Разпределете част от плънката равномерно и навийте на руло. След това завийте на охлюв.

Корите за баница, които ползвах, са за родопски клин и са по-дебели. Ако ползвате по-фини, сложете по 2 броя.

Наредете баничките в подмазана с масло тава.

Намажете ги с останалото масло и ги полейте с газираната вода.

Оставете ги да поемат течноста, а през това време затоплете фурната.

Сложете баничките в загряна фурна на 200 градуса и печете 45 минути, докато получат приятен загар.

Поднесете топли с чаша айрян!

Да Ви е сладко!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар