Начин на приготвяне
Разтопете маслото. Натрошете сиренето и в него разбъркайте киселото мляко. Прибавете към тях яйцата и хлебната сода.
Намажете всяка кора с разтопено масло. Разпределете част от плънката равномерно и навийте на руло. След това завийте на охлюв.
Корите за баница, които ползвах, са за родопски клин и са по-дебели. Ако ползвате по-фини, сложете по 2 броя.
Наредете баничките в подмазана с масло тава.
Намажете ги с останалото масло и ги полейте с газираната вода.
Оставете ги да поемат течноста, а през това време затоплете фурната.
Сложете баничките в загрята фурна на 200 градуса и печете 45 минути, докато получат приятен загар.
Поднесете топли с чаша айрян!
Хрупкавите вити банички с овче сирене са готови.