Начин на приготвяне
В блендер слагаме размразения спанак, яйцата, овесените трици, кокосовите стърготини, мляното ленено семе и хималайската сол. Блендираме.
Кашкавалът и моцарелата се настъргват на едро ренде и 70% от тях се слагат в блендираната смес. Разбърква се добре.
Намазваме дъното на тава с незалепващо покритие с кокосово масло (може да използвате и зехтин) и изсипвате сместа.
Печем блатчето на пицата в предварително загрята на умерено силна температура фурна.
Когато блатът е изпечен, изваждаме от фурната и гарнираме пицата с заделените 30% настъргани кашкавал и моцарела, маслините, домат, нарязан на тънки шайби, и риган.
Връщаме пицата обратно във фурната за около 5-7 мин да се запекат леко доматът, моцарелата и кашкавалът.
Нарязваме и поднасяме пицата топла.