Маринован паламуд със зеленчуци

vladimir Petrovskivladimir PetrovskiНовак442133
30/01/2013
"Наложи се да дадем две бутилки ром на един морски вълк, за да ни издаде тайната на маринования паламуд, но си струваше!"
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 090
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата първонaчално я измиваме и отцеждаме хубаво. Подсушаваме с мека кърпа. На дъното на съд сипваме морска сол, нарждаме първия ред от рибата. Отново поръсваме със сол и продължаваме с нов ред риба. Отново сол и така до изчерпване на рибата. Най горния ред обаче трябва да поръсим с повечко сол - поне 2-3 пръста.

Оставяме съда на студено, за не по малко от 4-5 часа. Парчетата риба без да изтръскваме от солта ги пускаме в съд с кипяща вода за 5-6 мин. да се бланшират. Изваждаме с помощта на решетъчна лъжица и отцеждаме в гевгира. Редим на дъното на дълбока тенджера с добре прилепващ капак. Поръсваме с зърната черен пипер, бахар, синапеното семе и карамфила счукани на едро.

Слагаме нарязаните на шайби моркови, кромид лук, кисели краставички, печените чушки, чесъна. По желание можем да добавим и шепа маслини без костилката.Сипваме водата, оцета, олиото, виното. Поръсваме с магданоза и добавяме парченцата лимон.

Включваме котлона на печката и изчакваме ястието да започне да завира. Веднага намаляваме котлона на позиция две и похлупваме капака на тенджерата. След 60 минути изключваме котлона и оставяме на остатъчната температура.

Така приготвения паламуд има трайност 20-25 на студено при условие, че се съхранява в маринатата. По тази рецепта можем да си приготвим и скумрия

Рейтинг

5 3
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар